Alla hjärtans dag

Rent spontant tänker jag: Finns det någon högtid som är mer hatad än den som ska påminna oss om att fira kärleken i våra liv?

Lite ironiskt kan tyckas men jag tror inte jag varit med om en högtid som fått utstå riktigt lika mycket bittra kommentarer och rent hat än just alla hjärtans dag.  Det är fel att kommersialisera kärleken! Det är fel att bara ha en dag att fira kärlek på! Det är fel att tävla i vem som har mest kärlek i sitt liv! Jag håller med. Alla de sakerna är fel. Men är det verkligen vad alla hjärtans dag handlar om? Är det inte så att alla högtider i samhället blir vad vi gör dem till?

Jag måste även undra om det är rätt att dekorera ägg och få godis för att fira att häxor finns eller att Jesus dog, eller om det är rätt att supa sig full och dansa kring en fallossymbol mitt i sommaren, eller om det är rätt att spendera massor med pengar för julklappar för att Jesus föddes eller för att St Nikolas dök upp eller köpa presenter bara en dag om året för att en person har födelsedag. Borde man inte fira värnlösa barnsdag hela året? Varför har mamma och pappor bara en dag om året som de firas när de är lika fantastiska hela året? Varför har våra syskon ingen dag alls? Varför klär vi ut oss som monster en gång om året om vi inte gillar kommersialiserade högtider?

Kanske är det för att Alla Hjärtans Dag känns exluderande? De som inte har någon hamnar utanför? Men varför är då alla så fokuserad på ett parförhållande? Kärlek som kärlek, eller? Om det så är chattkompisen som man skickar ett extra hjärta till för att visa sin uppskattning, eller att man ringer till farmor för att det var länge sen, eller att man postar ett vykort till sin käraste vän, varför duger inte det?

Personligen tänker jag fira alla hjärtans dag genom att tänka lite mer på kärleken. Jag tänker ge folk en extra kram. Jag tänker skicka en extra tanke till mina älskare och jag tänker ge min katt Snape en extra puss på nosen. Det jag inte tänker göra är att tävla med andra om hur mycket mer/mindre kärlek jag har eller hur många presenter jag får. Jag tycker det är lika löjligt som att jämföra prislappar på julklapparna.

Älska din omgivning så är det troligare att de älskar dig tillbaka. <– avslutande hurtig sensmoral ftw!

Tags: , , , ,

1 Comment Leave yours

  1. Gaya #

    Du är klok du. +1 liksom.