Nåja, vad är väl ett ledningsmöte…

Jag sitter i Piratpartiets ledning. Detta betyder från i år att vi har träffar AFK med varandra för att jobba ihop oss. Det är otroligt viktigt att vi gör detta. Mycket av partiets verksamhet sker via nätet. Vi mailar varandra, vi chattar och vi skriver tillsammans i diverse paddor. Allt detta gör att vi blir effektiva trots att vi befinner oss överallt i Sverige (och en del befinner sig utomlands). Det gör även att vi inte behöver ha kostnader på lokaler och liknande.

Tyvärr gör det också att nästan all vår kommunikation sker via text. Missförstå mig rätt, text är riktigt bra men den kommunikationsformen kan samtidigt lätt skapa missförstånd. Ett skämt som inte uppfattas för att man inte hör tonfallet, en fråga som känns provocerande för att man inte ser personens kroppsspråk och en konflikt uppstår för att man inte ser hur svårt det egentligen är för en person att formulera sin tanke eftersom man ser den färdig framför sig när den dyker upp i chattfönstret.

Därför tycker jag det är bra att ledningen har beslutat att ha möten tillsammans. Det gör att man då och då i alla fall får en känsla av hur personen är och kan överbrygga sådana enkla missförstånd. För att ledningen ska fungera som grupp behövs det. Däremot förstår jag att det är svårt att veta vad som sker på ett ledningsmöte så jag tänkte att jag kan berätta ungefär vad som sker.

Start är någonstans mellan 9-10 på morgonen. Det betyder att de som reser långt behöver åka redan på fredag kväll för att komma i tid. Nu har vi ”tur” att många i ledningen redan bor i Stockholm vilket gör att när vi har möten där behöver partiet inte betala alltför mycket på resor. Vi har en snabb presentationsrunda och diskuterar sedan aktuella frågor. Dessa kan variera väldigt mycket utifrån vad de olika funktionerna faktiskt gör.

Vi sitter och diskuterar fram till lunch som ligger någonstans mellan 12-13 då vi går ut och äter. Alla får betala sin egen mat på dessa träffar kan påpekas så att ingen tror att ledningen äter gott på partiets pengar. Väl tillbaka så sitter vi till ungefär 17-18 beroende på när syret håller på att ta slut i konferensrummet och vi känner att vi inte orkar mer.

Sist gick hela ledningen ut och åt tillsammans på kvällen, men det är inget som ”ingår” i själva schemat. Nästa möte (som är 14-15/5) har många redan flaggat för att de inte har tid med det på kvällen eftersom de har annat de måste göra. Antagligen umgås med familj och vänner eftersom sådant blir eftersatt när man engagerar sig så hårt politiskt.

Sedan börjar allt om igen på söndagen. På eftermiddagen på söndagen så åker folk hem till sitt igen. Glamorösare än så är det inte. Alla i ledningen måste fixa sitt eget boende också och jag har tur som har snälla kompisar i Stockholm som låter mig sova där hela tiden.

På måndag är det jobb och skola igen. Anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att göra folk medvetna om vad ett möte faktiskt innebär. Det är inte ett piratfika, det är inte en social träff utan det är ett möte där det är tänkt att vi ska producera saker som hjälper partiet.

Vad ett möte innebär är väldigt personligt. För mig innebär det att jag måste ha snälla kompisar som tar hand om min katt under helgen, det innebär att jag tar en hel helg och arbetar bara med piratpartiet, det innebär att jag tvingas resa och även ha snälla kompisar som tar in mig att sova hos dem under helgen, det innebär att jag blir lite fattigare eftersom mat ute i Stockholm en hel helg inte är billigt för att inte nämna SL-biljetter när det behövs och det innebär att jag är helt slut när jag kommer hem och det är dags att plugga igen på måndagen.

Det innebär självklart också en rejäl energikick att träffa alla, det innebär att jag skrattar och har riktigt kul tillsammans med mina kollegor i partiet, det innebär att jag kommer hem med ett leende på läpparna och det innebär att jag orkar med att lägga ner min själ och hjärta i partiet eftersom jag ser att andra också gör det. Att veta och att se framför sig är två olika saker ibland.

Jag skrev bara detta inlägg för att göra folk lite mer medveten om vad ett ledningsmöte innebär OCH för att pusha för att vi ska ha ledningsmöte den 14-15 maj och de som vill får gärna komma med frågor som du anser att ledningen borde diskutera under detta möte. Skicka dem till Anna Troberg (anna.troberg@piratpartiet.se) i så fall så kommer hon sammanställa dem. Det är din chans att påverka, ta den.

Tags: , , , ,

1 Comments Leave yours

  1. Vill som gräsrot tacka dig för ditt engagemang. Det bådar gott inför framtiden. 🙂

1 Trackbacks