Snygghet har inte med fett att göra

Fantastiskt snygga Frenchie Davies

Vet ni vad jag avskyr mest med att gå ner i vikt? Det som stör mig allra mest. Det är när man säger att man gått ner några kilo och någon av ens vänner svarar något så korkat som ”Vad snygg du kommer bli”. Ska du kalla dig för min vän? På riktigt?

Det finns även de som inte är lika uppenbara utan som utbrister förvånat när de får syn på en att ”åh vad snygg du är!” Den är lite mer subtil, men säger ändå samma sak. ”Du är ful nu för att du är tjock.”

Nej, det är jag inte. Det är lite samma sak som när jag som tjock (jag -känner- mig inte tjock men vet att jag medicinskt är det) säger att jag tycker jag är snygg. Då får man de där blickarna. De där som säger mer än tusen ord. ”Hur kan du tycka det?”, ”Du skämtar eller hur?” och ”Va bra att du har självförtroende TROTS att du är tjock.”

När jag når min idealvikt kommer jag inte vara snyggare än jag är idag. Jag menar det. Saker kommer vara lättare att göra, jag kommer kunna ha mycket snyggare kläder (seriöst, så mycket snyggt finns det inte i min storlek utan det är att leta efter en nål i en höstack) osv, men jag kommer inte vara snyggare. När jag gick ner 25 kilo för två år sedan kände jag mig varken snyggare eller fulare än jag gjorde innan.

Självförtroende handlar inte om hur man ser ut, för det finns alltid någon som kan hitta något de kan påpeka att de tycker är fult, utan om att vara säker på sig själv. Varför är det då okey att skratta åt tjocka människor? Höhö, titta han är tjock, höhö. Varför? Är det osäkerhet igen eller är det bara så socialt acceptabelt att håna människor pga vikt att vi inte ens tänker på att vi gör det?

För nog har vi alla sagt någon gång i våra liv; ”Åh så fin hon är trots att hon är tjock.” utan att tänka oss för?

Tags: , ,

3 Comments Leave yours

  1. Som jag ser det så är det klart att man KAN vara snygg ”även” om man är tjock – precis som man KAN vara ful även om man är smal! 😉 Skönhet sitter ju inte i hur mycket man väger, även om den del kanske ser bättre ut om de väger mindre, och andra ser bättre ut om de väger mer. 🙂

  2. Word. Du är snygg nu och du kommer vara lika snygg sen. 😉