Ung Pirats Politiska Konferens

I onsdags var jag på Piratfika i Jönköping eftersom jag bott hos Klara Tovhult i två veckor och hjälpt till på Dreamhack. Det var en av de mer inspirerande piratmöten jag har varit på. För att det diskuterades politik, konkret faktisk politik. Det kom fram många spännande idéer på hur vi kan bredda vår skol- och rättspolitik. Det finns ett googledokument med sammanfattning på vad som kom fram på det mötet.

När man sitter i Partistyrelsen som sammankallande så blir det lätt att man fastnar i det interna dagordningar och protokoll, vilket också är viktigt men det jag insåg på mötet är att jag saknat att jobba aktivt med politik. Utbildningspolitik som fokus måste jag erkänna för det är min hjärtefråga.

Därför blir jag inspirerad av att befinna mig på den politiska konferensen där Ung Pirat ska diskutera hur vi kan bredda programmet och sen ”lobba” på Piratpartiet. Fokus är skolpolitik och rättspolitik. I mina ögon så är det förvisso ganska sant att de ska lobba på oss, det är rätt, men jag känner samtidigt att PP är väldigt öppna för det att det knappt behövs lobbas. Som Anna Troberg sa nyss ”UP suger, PP suger, tillsammans är vi bra.” Det gillar jag även om jag kanske inte skulle vara så drastisk som att säga att vi suger 😛

Tags: , , ,