Piratpartiet hotas av Rättighetsalliansen

Det tar ett tag för hjärnan att registrera när någon ringer upp en när man ligger och sover och säger att det partiet man är engagerad inom kanske kommer dras inför rätta om en vecka. Jag kan lova att min hjärna inte riktigt hunnit ikapp ännu, trots att det nu gått ett par timmar sedan dess.

Rättighetsalliansen (f.d Antipiratbyrån) skickade imorse ett brev till Piratpartiet och Partistyrelsen (och för att svara på den eventuella frågan så fick inte jag mailet personligen, vilket också är anledningen till att jag inte visste något när jag fick samtalet senare på förmiddagen) där de talar om att Piratpartiet har till den 26:e februari på sig att sluta leverera internet till The Pirate Bay. Pressmeddelandet skickades ut tidigare i eftermiddag kring detta från Piratpartiets håll.

Jag vidhåller som pressmeddelandet säger att det inte är olagligt att leverera internet till någon. Det Piratpartiet gör när de levererar internet är inte annorlunda än det som Bredbandsbolaget, Banhof, ComHem eller någon annan leverantör gör när de ger internet till sina kunder (med skillnaden att PP gör det hela utan att ta betalt). Det är inte olagligt. Givetvis så vill de här personerna att det ska var det och de använder hot för att få som de vill.

Det jag tror är extra viktigt i det här läget att komma ihåg är att känslor kommer att triggas inom hela vår organisation. Det är viktigt att komma ihåg att vi kämpar tillsammans och att det är personers liv vi håller i våra händer inte bara organisationens. Jag påstår mig inte veta vad som kommer att hända, men vad som än händer så hoppas jag att vi kommer ta hand om varandra och respektera varandras känslor och åsikter. Oavsett detta så måste vi se till att detta inte får ske i det tysta. Oavsett vad som händer måste vi få upp detta på agendan. Oavsett vad som händer kommer de inte vinna om vi inte låter dem.

Så vad kan en enskild individ göra för att hjälpa till? Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Skriv lokala insändare. Många underskattar detta men det vi vill är att se till så att så många som möjligt vet om att detta håller på att hända. Lokala media når ibland ut till fler personer är de rikstäckande så skriv insändare, debattartiklar osv. De behöver inte vara långa heller. Bara tala om för andra hur du tycker. Det är viktigt i alla lägen och speciellt viktigt när man slåss för något man tror på.
Ordna demonstrationer runt om i landet. Dra dit familj, släkt och vänner. Prata med alla du möter om detta. Som pirat har jag insett att det är så många som inte vet vad som pågår att bara ett vänligt samtal över fikabordet på jobbet kan öppna mångas ögon.
Ordna en piratfika och diskutera frågan tillsammans med gamla och eventuella nya medlemmar.

Främst av allt: Ta hand om varandra. Vi sitter i samma båt och vi vill samma saker. Kom ihåg det.
För om vi kommer ihåg det kommer de aldrig vinna.

Tags: , , , ,

0 Comments Leave yours

7 Trackbacks