101 på 1001: Januari

Som en del av er läste och kommer ihåg så skaffade jag mig en 101 saker som ska göras på 1001-dagar lista. En av de sakerna jag ska göra är att blogga en gång i månaden om hur det går för mig. Anledningen till det var att jag kände att det skulle vara enkelt att glömma bort en sådan här lista om man inte hela tiden måste påminna sig själv att göra vissa saker på dem regelbundet. Dessutom är det kul att visa hur det går.

Så varje månad tänkte jag plocka ut de sakerna det har skett en utveckling med, bra som dåligt, och skriva lite om det.


003. Sortera alla flyttkartonger

Kommentar: Jag ska erkänna att jag är ganska frikorstig med ”påbörjad” på den här punkten, men eftersom det är en sådan jag har i bakhuvudet hela tiden (för att den är gigantisk och hur ska jag hinna vad har jag gjort för nått?!) så har jag börjat leta förråd. För att kunna flytta alla kartonger och organisera upp förråden vi har så behöver jag hitta ett jag kan hyra där jag kan ställa alla flyttkartonger när de är sorterade och färdiga. Letandet har gått sådär än så länge då det bara finns pyttesmå förråd för en himla dyr peng… men ska leta i gränskommunerna så borde det gå bättre!


016. Se igenom 3 serier/program jag inte sett ännu

Kommentar: Det här är svårare än jag trodde mest eftersom det är så många serier som jag vill se som man aldrig tar sig för men nu har jag ju en ursäkt att göra det. En serie som jag börjat på och är inne på säsong 3 nu är QI (Brittiska såklart). En del kanske inte skulle klassa det som serie förstås, men det gör jag med tanke på att den har massor med säsongen. Den andra serien jag har tänkt se är Sherlock Holmes och jag började tappert med två minuter på första avsnittet innan jag var tvungen att svara i telefonen och sen dess har jag inte sett mer. Men det är på gång!


019. Spela in en (när den är redigerad) 10 minuters video med Snape

Kommentar: Jag har börjat spela in små kortare videosnuttar där Snape är som hon brukar vara när hon är konstig och helt underbart söt! <3 Behöver mycket folk om jag ska få ihop 10 minuter men det är kul så det ska nog inte vara ett stort problem. Däremot är det svårt att komma ihåg att ta med videokameran när hon gör söta saker.


028. Aktivt använda en kalender ett helt år för organisering
030. Göra 3 olika saker jag är livrädd för att göra

Kommentar: Två saker påbörjade! Jag har köpt en sådan här snygg kalender som jag använder mig av när jag planerar upp mina veckor och dagar. Sedan använder jag även google-kalender. Inte nog med det har jag säkert tre andra organiseringsvektyg jag använder för att hålla koll på allt som ska göras (trello, scrivener och old fashioned block/penna). Tre saker jag är livrädd för… jag har börjat testa ketos någon gång ibland. Två gånger har det blivit i Januari. Nålar är jag livrädd för och jag klarar inte av att sticka mig i fingret utan att se nålen… och inte då heller… så jag har fått hjälp men jag har gjort det. Stuckit mig i fingret två gånger redan! Så chek på en av tre saker!


054. Gå ner 50 kilo
057. Föra en Vikt/Hälso-dagbok

Kommentar: Jag har gått ner ett par kilo i Januari vilket jag måste säga är win med tanke på att jag inte ansträngt mig alls så mycket som jag skulle kunna göra. I’ll need to step up my game. En vikt/hälsodagbok går lite hand-i-hand med det. Jag skriver upp vad jag väger när jag nu väger mig och vad jag ligger i ketos. Jag håller även reda på hur mycket vitaminer jag äter och när jag är sjuk. Det är jätteirriterande eftersom jag har känt det som att jag håller på att bli förkyld i ca tre veckor nu. Som att man är sådär extra trött precis hela tiden.


068. Skapa ett samlat dokument för alla mina SH-karaktärer

Kommentar: Scrivener, vill du gifta dig med mig? Jag förstår inte hur jag kunnat ungå detta program förrän höstan 2013?! Hur gick detta till? Jag skakar på huvudet åt alla mina kompisar som använt det men inte berättat om det för mig förut. Jag har köpt det efter att ha använt det och testat och det är verkligen det besta verktyget för detta. Att kunna skapa mappar för alla släkter och sen ytterligare mappar för karaktärerna och sen små kort till lektioner och bakgrunden och information osv. The best!


075. Berömma någon minst 1 gång i veckan (olika personer eller samma)
080. Skicka blommor till någon, 5 gånger (olika eller samma person)

Kommentar: Jag har skrivit en lapp vid datorn för att påminna mig att jag ska berömma folk. Det låter hur lätt som helst att ge beröm en gång i veckan, men det är svårt. Jag räknar inte ett ”bra jobbat” eller ”woho!” eller liknande utan mer uttänkt beröm. Där man anstränger sig och verkligen motiverar sitt beröm. Jag har precis lyckats så jag hoppas det fortsätter så. Skicka blommor kan jag också kryssa av 1 gång på. Personen som fick blommorna blev jätteglad och det gjorde mig jätteglad <3


091. Bada med levande ljus och skön musik minst 1 gång i månaden

Kommentar: I did! Jag köpte en badbomb som doftade ananas och så hade jag levande ljus och lyssnade vidare på omlyssnandet av Män som hatar kvinnor. Det var riktigt skönt. Sen kröp jag ner i sängen och kunde inte sova och när jag väl somnade vaknade jag av Snape som skrek, sen vaknade jag av en mardröm och sen så var jag helt död när jag skulle kliva upp…. inte riktigt som jag hade tänkt mig att det skulle vara. Hoppas det blir bättre nästa gång ^^


100. Inspirera någon att göra en likadan/liknande lista
101. Skriva ett blogginlägg varje månad om hur det går med listan

Kommentar: I did a thing! Jag inspirerade till listor! Jag kan inte länka till dem eftersom de är mer privata men jag vet att de finns och det räcker för mig. Det är tur att jag har Rävöra som bloggar om sitt också så att man kan peppa varandra. Det tror jag är viktigt. Och med detta blogginlägg så kan jag även säga att punkt 101 är påbörjad.

Tags: ,

1 Comment Leave yours

  1. Heja heja!

    Du verkar också ha några saker du måste göra kontinuerligt varje vecka/månad. Jag kom på förra veckan att jag var tvungen att ha en konversation på kinesiska innan januari tar slut, så nu sitter jag och väntar på att östasiatiska föreningens conversation corner ska starta. Jag blir liksom tvungen att motivera mig till saker och det är rätt skönt att inte ”få” hitta på dåliga ursäkter.

    Angående din punkt med att göra saker du är livrädd för. Motsvarande punkt för mig är ”donera blod”. Såg blodbussen på campus igår och det liksom knöt sig i magen på mig när jag kom på att jag lovat att göra det. Vissa saker är nog okej att skjuta lite på så man kan samla mod tror jag :look